Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020


Η επιστήμη της Αστρονομίας
Η επιστήμη της Αστρονομίας μελετάει τα σώματα τα οποία βρίσκονται έξω από την ατμόσφαιρα της Γης, όπως άστρα, γαλαξίες, κομήτες και άλλα. Η Αστρονομία, ωστόσο, διακρίνεται και σε άλλες επιστήμες, για παράδειγμα η αστροφυσική, η αστρική αστρονομία και η πλανητική Γεωλογία.
Η Αστρονομία είχε ανακαλυφθεί από πολύ παλιά, με την εμφάνιση του διανοούμενου ανθρώπου. Διάφοροι λαοί τότε άρχισαν να αναρωτιούνται τι υπάρχει έξω από τον ουρανό, όπως οι Αρχαίοι Έλληνες, οι Αρχαίοι Κινέζοι και οι Αρχαίοι Ινδοί. Στην αρχή, άρχισαν να επινοούν διάφορες θεωρίες για να μπορέσουν να εξηγήσουν αυτά τα φαινόμενα. Για παράδειγμα, ο άνθρωπος τότε δεν ήξερε τι ήταν οι κουκίδες αυτές που υπήρχαν στον ουρανό (τα άστρα) την νύχτα , οπότε θεώρησε πως ήταν τρύπες.
Related imageΜε την πάροδο του χρόνου όμως, η λογική και η γνώση του ανθρώπου επένδυσε σε άλλες καλύτερες θεωρίες. Καθώς στη σύγχρονη εποχή ,και η επιστήμη βοήθησε αρκετά τους ανθρώπους έτσι ώστε να διευρύνουν περισσότερο τους ορίζοντές τους με τους δορυφόρους, τα διαστημόπλοια και άλλα, που με την βοήθειά τους ,ο άνθρωπος μπόρεσε να ανακαλύψει και άλλα φαινόμενα. Τα κυριότερα είναι οι μαύρες τρύπες, οι οποίες αποτέλεσαν πολύ μεγάλο μυστήριο τα τελευταία χρόνια, οι Αστέρες, οι Γαλαξίες και τα νεφελώματα, τα οποία διακρίνονται σε Πλανητικά, τα Ανακλαστικά, τα νεφελώματα εκπομπής τα σκοτεινά και άλλα. 
Η αστρονομία, λοιπόν, είναι μία από τις αρχαιότερες επιστήμες η οποία βοήθησε πολύ τον άνθρωπο να καταλάβει τα φαινόμενα τα οποία υπάρχουν γύρω του.
Πληροφορίες από:«www.wikipedia.com»

Μαρούδης Ελευθέριος Β2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ

Μαθητές από τη συντακτική ομάδα του Ναυτίλου μοιράζονται μαζί μας τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους κατά τη διάρκεια της καραντίνας, αλλά...