Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Γνωρίζοντας ένα άθλημα: Krav Maga

Το Krav Maga αποτελεί το πιο ολοκληρωμένο σύστημα αυτοάμυνας, το οποίο συνεχώς εξελίσσεται όπως και η κοινωνία. Απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους  ανεξαρτήτου φύλου, ηλικίας  και σωματότυπου.  Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άτομα με περιορισμένες κινητικές δυνατότητες. Είναι εύκολο στην εκμάθηση του και δεν απαιτεί χρόνια εκπαίδευση. Σκοπός του είναι η ατομική προστασία αλλά και η προστασία τρίτων. Είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε ανθρώπου και βασίζεται στο έμφυτο ένστικτο της αυτοσυντήρησης.

Χρησιμοποιεί χτυπήματα χεριών, βραχιόνων, αγκώνων, ποδιών, γονάτων, κεφαλιού για επιθέσεις σε ευαίσθητα σημεία του αντιπάλου. Είναι ένα πρακτικό και δοκιμασμένο σύστημα αυτοάμυνας με χαρακτηριστικό γνώρισμα την ευκολία εκμάθησης, αφού στηρίζεται σε φυσικές κινήσεις και αντιδράσεις του ανθρώπου, απέναντι σε κάθε ένοπλη κι άοπλη επίθεση-απειλή.

Είναι στάση ζωής και διέπεται από αρχές. Πρώτα ο εκπαιδευόμενος του Κrav Maga  θα πρέπει να προβλέπει, μετά να αποτρέπει και  αν χρειαστεί θα κάνει τις τεχνικές  που απαιτούνται για την αυτοάμυνά του. Στόχος είναι να βρεθεί μια λύση χρησιμοποιώντας τη λογική του, όπως αν κάποιος απειληθεί για 10 ευρώ ή για ένα κινητό είναι προτιμότερο να τα δώσει, παρά να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή του για ένα τέτοιο ποσό ή αντικείμενο.

 

Πασχέντη Γεωργία Γ4







Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Χρυσούλα Ορφανού ΠΕ 11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ

Μαθητές από τη συντακτική ομάδα του Ναυτίλου μοιράζονται μαζί μας τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους κατά τη διάρκεια της καραντίνας, αλλά...