Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Στις 19/2/2020 οργανώθηκε από το  σχολείο μας επίσκεψη στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών γνωστό ως ΟΑΚΑ. Όταν φτάσαμε  με τα πούλμαν μας περίμεναν μια ομάδα καθηγητών Φυσικής Αγωγής οι οποίοι αρχικά μας ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις του χώρου. Επισκεφτήκαμε το κεντρικό στάδιο όπου γίνονται αγώνες ποδοσφαίρου και στίβου. Μου φάνηκε αρκετά μεγάλο και φαντάζομαι πως θα είναι γεμάτο με οπαδούς που υποστηρίζουν τις  ομάδες τους. Στη συνέχεια πήγαμε στο κλειστό γήπεδο του μπάσκετ, στο κολυμβητήριο, κλειστό και ανοικτό και καταλήξαμε στο ποδηλατοδρόμιο.
Ήταν ένας μεγάλος χώρος με  κεκλιμένες πίστες όπου γίνονται οι αγώνες πίστας της ποδηλασίας. Εκεί οι συνοδοί μας ενημέρωσαν πως παίζονται το αμερικάνικο ποδόσφαιρο (rugby) και η αντιπταίριση (badminton) . Μας χώρισαν σε ομάδες και περάσαμε από όλους τους σταθμούς  παιχνιδιών που είχαν στήσει. Δρομικά παιχνίδια με δυσκολίες(survivor), παιχνίδια με μπάλες, άλμα σε ύψος και στο τέλος χορό με μουσική TIC TOC.
Δυστυχώς όλα  τα ωραία τελειώνουν γρήγορα.  Με λύπη αλλά και με υπόσχεση αναχωρήσαμε  για το σχολείο μας.

Σαργαντάνης Αριστείδης, Α3







ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ Σ.Ε.Φ.

Στις 6 Μαρτίου 2020 επισκεφτήκαμε το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να δούμε την προπόνηση της Εθνικής Ομάδας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Η επίσκεψη οργανώθηκε από την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Χρυσούλα Ορφανού  και συμμετείχε και η κ. Γαβαλάκη Καλλιόπη. Συνολικά ήμασταν 36 μαθητές και μαθήτριες. Η αίθουσα που επισκεφτήκαμε ήταν αρκετά μεγάλη, γεμάτη με τραπέζια του πινγκ πονγκ και δύο  μηχανήματα που χρησίμευαν στην προπόνηση των αθλητών. 
Ο ομοσπονδιακός προπονητής κ. Βιτσακλής Κώστας μας υποδέχτηκε και μας καλωσόρισε  στο χώρο άθλησης. Μας ενημέρωσε  για την ιστορία του αθλήματος, μας σύστησε τους αθλητές και αθλήτριες της ομάδας του, τους στόχους  και τις επιδιώξεις  τους ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων το καλοκαίρι. Είχαμε τη τύχη   να παίξουμε με τους πρωταθλητές Ελλάδος και είχαμε χρόνο να κάνουμε και ένα μικρό τουρνουά μεταξύ μας. Στον ίδιο χώρο έκανε την προετοιμασίας του και ένας  Παραολυμπιονίκης αθλητής  της επιτραπέζιας αντισφαίρισης με στόχο τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς του Τόκυο. 
Στο χώρο του σχολείου μας υπάρχουν τρία τραπέζια του πινγκ πονγκ αλλά στο Δήμο του Περάματος δεν υπάρχει κάποιο Αθλητικό Σωματείο για να πάρουμε περισσότερες γνώσεις και εμπειρίες.

Πανταζή Ειρήνη, Πανταζής Νίκος, Γ3






Υπεύθυνες Καθηγήτριες: Χρυσούλα Ορφανού, Καλλιόπη Γαβαλάκη ΠΕ 11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ

Μαθητές από τη συντακτική ομάδα του Ναυτίλου μοιράζονται μαζί μας τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους κατά τη διάρκεια της καραντίνας, αλλά...