Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ

Μαθητές από τη συντακτική ομάδα του Ναυτίλου μοιράζονται μαζί μας τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους κατά τη διάρκεια της καραντίνας, αλλά και μετά από αυτήν. Κάποια από τα ονόματα έχουν αλλάξει γιατί ορισμένοι από τους μαθητές και τις μαθήτριες ήθελαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους.



Τρίτη 10 Μαρτίου 2020


Χθες το βράδυ μας ενημέρωσαν από το σχολείο ότι θα είμαστε κλειστά μέχρι την Παρασκευή λόγω της απολύμανσης. Όταν το μάθαμε όλοι χαρήκαμε και σκεφτήκαμε ότι είναι μια καλή ευκαιρία για ξεκούραση. Σήμερα όμως το απόγευμα μας ενημέρωσαν ότι, τελικά, θα είμαστε κλειστά για ακόμα 14 μέρες. Όλοι ενθουσιαστήκαμε και κανείς δεν το περίμενε.

Άννα


Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020


Τα σχολεία έκλεισαν και όλοι είναι χαρούμενοι νομίζοντας ότι είναι απλές διακοπές αλλά μια κακή προαίσθηση με κυριεύει....Ελπίζω να είναι απλά μια σκέψη και να μην πραγματοποιηθεί.

Μαρία



Σάββατο 21 Μαρτίου 2020


Έχουν περάσει 11 μέρες από τότε που κλείσαμε. Η αλήθεια είναι ότι στις αρχές δύσκολα πέρναγαν οι μέρες,όσο περνάει ο καιρός όμως έχω αρχίσει να το συνηθίζω.Δεν ξέρουμε ακόμα πότε θα ανοίξουμε, αλλά επειδή έχει σοβαρέψει η κατάσταση πρέπει να αρχίζω να συνηθίζω την ιδέα της «καραντίνας».

Άννα 


Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020


Ανακοινώθηκε επίσημα ότι θα γίνει η ηλεκτρονική διδασκαλία και ήδη έχουν αρχίσει οι εγγραφές. Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα, σίγουρα χαρά γιατί θα είναι κάτι πρωτόγνωρο αλλά και ανησυχία για το πώς θα λειτουργήσει και κατά πόσο θα μας επιβαρύνει. 

Μιχάλης



Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020


Είμαστε 16 μέρες κλειστά και σε λίγο καιρό θα αρχίσουν και τα διαδικτυακά μαθήματα.Έχουν αρχίσει ήδη οι εγγραφές και κανείς δεν ξέρει ακόμα πώς και πότε ξεκινάμε. Σίγουρα είναι κάτι θετικό όσον αφορά την παιδεία, αλλά δεν ξέρω ακόμα αν είμαι ενθουσιασμένη με αυτό.

Άννα



Τετάρτη 1 Απριλίου 2020


Πρωταπριλιάτικο αστείο αυτό που ζούμε. Αν και πηγαίνουμε καλά σαν χώρα, ο εγκλεισμός παραμένει ίδιος. Όλοι ελπίζουμε ότι θα τελειώσει κάποια στιγμή και από κατάσταση θα μετατραπεί σε ανάμνηση.

Μιχάλης


Μεγάλη Δευτέρα 13 Απριλίου 2020


Έχει περάσει περίπου ένας μήνας που δεν πάμε σχολείο και έχει αρχίσει και μου αρέσει. Το βλέπω πλέον σαν διακοπές. Αυθόρμητα το μυαλό μου έχει αλλάξει σκεπτικό και έχει μπει σε διάθεση διακοπών και καλοκαιριού μιας και το καλοκαίρι δεν μοιάζει και πολύ μακρινό πια.

Γεωργία


Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου 2020


Πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός. Ούτε που κατάλαβα ότι έφτασε μεγάλη Παρασκευή. Πολύ περίεργο το φετινό Πάσχα. Δεν θα γίνει περιφορά του επιταφίου, δεν θα πάρουμε το Άγιο Φως κι όλα αυτά για πρώτη φορά στη ζωή μας. Στο μεταξύ έχουμε κάνει πλέον 3-4 φορές διαδικτυακό μάθημα μέσω διαφόρων πλατφορμών και δεν θυμίζει σε τίποτα το κανονικό μάθημα. Εντελώς απρόσωπο και πρωτόγνωρο. Δεν μπορώ να πω ότι το διασκεδάζω κιόλας.

Μιχάλης


Παρασκευή 1 Μαΐου 2020


Πλέον τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά...Σε δύο εβδομάδες λογικά θα ανοίξουν πάλι τα σχολεία για λίγα ακόμα τελευταία μαθήματα. Έχω περιέργεια για το πώς θα είναι όταν ανοίξουν, δεν νομίζω να μου αρέσει και πολύ πάντως. 

Κώστας


Δευτέρα 17 Μαΐου 2020


Πρώτη μέρα που άνοιξαν τα σχολεία. Διατηρούσαμε αποστάσεις λες και ήμασταν ξένοι. καθόμασταν ένας ένας και δεν ανταλλάσσαμε αντικείμενα μεταξύ μας. Προς το παρόν δεν κάνουμε και πολλές ώρες οπότε δεν έχουμε πλήρη εικόνα. Πάντως όλα ήταν διαφορετικά και τίποτα δεν θύμιζε το παρελθόν.

Μιχάλης


Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020


Τελευταία μέρα σήμερα και τα συναισθήματα είναι περίεργα. Τελείωσαν τόσο άχαρα και περίεργα όλα. Όλη αυτή η κατάσταση άλλαξε κατά πολύ κάποια πράγματα. Στα παραμύθια γράφουν πως όλα τα καλά τελειώνουν ελπίζω να ισχύει και για τα κακά. 

Νίκος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ

Μαθητές από τη συντακτική ομάδα του Ναυτίλου μοιράζονται μαζί μας τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους κατά τη διάρκεια της καραντίνας, αλλά...